Gratis bestandscontrole en of correctie

Gratis bestandscontrole en Gratis bestandscorrectie 

Lever altijd PDF of JPEG bestanden aan. Lever nooit Microsoft Office bestanden aan zoals Word. Lees meer over office verder op deze pagina. De door u aangeleverde (PDF) bestanden, worden door ons gratis gecontroleerd op drukbaarheid. Deze gratis check controleert de volgende zaken:

• Formaat van het bestand, afloop
• Resolutie
• Kleurindeling (RGB of CMYK)
• Fonts conversie, naar paden contouren of krommen
• Bij 3 luik folders wordt de kolomindeling gecontroleerd

Wijken de gegevens af van de door ons opgegeven data eisen, dan wordt uw bestand als druk ongeschikt aangemerkt. Wij geven u dan adviezen hoe u dit kunt oplossen, dan wel kunnen wij in de meeste gevallen indien de afwijkingen niet te groot zijn uw bestand gratis drukgeschikt maken. Wat wij echter niet gratis doen is uw document geheel of gedeeltelijk opnieuw opmaken, indien een correctie van uw document niet eenvoudig is te doen, dan ontvangt u van te voren een prijsopgave wat het drukgeschikt maken van uw document gaat kosten.

De gratis bestandscheck is een oppervlakkige test, wij maken geen diepe bestandscheck. Bijvoorbeeld niet samengevoegde lagen in een document of verkeerd aangemaakte transparanties (gebruik geen lagen of transparanties) of andere zaken kunnen onverwachte drukresultaten geven, welke vooraf niet zichtbaar zijn en waar wij niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor zijn.

Van een gratis herdruk kan ondanks goedkeuring na een Gratis bestandscheck dan ook bij foutief aangeleverde data nimmer sprake zijn. De opdrachtgever blijft verantwoordelijk voor een correcte aanlevering van het bestand.

Wij kunnen u helpen bestanden drukgereed te maken
Indien u niet in staat bent de bestanden correct aan te leveren voor full color drukwerk, of indien u niet beschikt over de juiste grafische programmatuur, dan kunnen wij u tegen een redelijke vergoeding helpen. Vraag hiervoor offerte aan.

 


Microsoft Office
Microsoft Office is de meest verspreide en gebruikte programmatuur, maar deze is bedoeld voor privé of voor klein zakelijk gebruik. Helaas zijn deze programma’s niet of minder geschikt voor het creëren van bruikbare bestanden voor offset drukwerk. U heeft hiervoor grafische programmatuur nodig, zoals Illustrator, Indesign, Coral Draw, Photoshop of Quark Xpress.

Uw Office ontwerp geschikt maken voor drukwerk.
U heeft een leuk ontwerp gemaakt in bijvoorbeeld Word, het lukt u echter niet om het dusdanig aan te leveren dat het voldoet aan de specificaties voor offset drukwerk. Maak in ieder geval altijd een PDF van uw Word bestand. Stuur uw PDF en eventueel ook uw Office bestand mee. Wij gaan dan uw PDF bestand corrigeren in bewerkbare PDF programmatuur of importeren uw office bestand in een Professioneel Grafisch programma en bewerken het dusdanig, dat uw bestand drukbaar wordt. In de meeste gevallen doen wij dit GRATIS.

Wat wij doen
• Wij importeren uw files in bewerkbare PDF software, of een grafisch programma
• RGB kleuren (foto’s en tekst) zetten wij om naar CMYK
• Plaatjes poetsen wij (zonodig) op en de opmaak wordt zonodig gecorrigeerd, dat het grafisch correct is
• Het formaat (afloop) wordt dusdanig aangepast dat het voldoet aan de specificaties voor drukwerk
• Lettertypes zetten wij om naar krommen/paden/of contouren
• Bij een 3 of 4 luikfolder worden de kolombreedtes van de tekst gecorrigeerd en aangepast aan de drukspecificaties. (betaalde optie)

Indien uw bestand een wat grotere correctie heeft ondergaan dan standaard gebruikelijk is, dan ontvangt U per mail eerst een drukproef van het gecorrigeerde bestand. U kunt natuurlijk altijd nog even een correctie aanbrengen. Na uw akkoord kan uw flyer, visitekaartje, folder, etc. in produktie worden genomen. Indien de correctie van uw bestand eenvoudig is, dan ontvangt u geen proef omdat er inhoudelijk niets aan uw document is veranderd.

Tip! Indien er in uw bestand bijzondere lettertypes voorkomen, stuur deze dan mee. (kopieer de fonts (.ttf) uit uw windows / fonts map. U dient er wel rekening mee te houden dat foto’s en afbeeldingen, welke in Office in RGB zijn uitgevoerd, bij conversie naar CMYK kleuren iets kunnen afwijken in kleur.  Lage resolutie foto’s welke bijvoorbeeld van internet zijn gehaald, zijn veelal niet geschikt voor druk. (te lage resolutie of scherpte)

Eigendoms voorbehoud productiemiddelen
De door ons gecorrigeerde en drukgereedgemaakte bestanden, blijven ons eigendom en worden niet vrijgegeven. Zie onze leveringsvoorwaarden, artikel 15. (de door ons geproduceerde drukproeven zijn geen drukgeschikte bestanden, doch dienen uitsluitend voor controle en correctie)